• How Do They Do It? – Discovery

  How Do They Do It? Met Tim Senders

   

  Het nieuwe seizoen van de populaire serie How Do They Do It? Met Tim Senders heeft vanwege Covid-19 even op zich laten wachten. Maar vanaf 8 juni gaat op Discovery een nieuw seizoen van start waarin duurzaamheid en innovatie centraal staan. En Nederland is hierbij volop aanwezig. Van een milieuvriendelijke oplossing om schepen te coaten tot een duurzame manier om het voedselprobleem in de wereld aan te pakken. En van de auto van de toekomst tot de stad van de toekomst, beide ontwikkeld in Delft. Ook interessante innovaties uit andere landen zijn te zien in dit nieuwe leuke en vooral leerzame seizoen. Tim Senders laat zien hoe deze opmerkelijke producten tot stand komen en praat met enkele van de bedenkers.

  Een opvallende uitvinding die langskomt in dit nieuwe seizoen is die van de Nederlander Rik Breur. Hij wilde een alternatief bedenken voor de giftige verflaag die op de romp van schepen wordt gesmeerd om te voorkomen dat er allemaal slakken, schelpen en organismen aan vastgroeien. Het viel Rik op dat zee-egels daar als een van de weinigen in zee geen last van hebben en vroeg zich af of die natuurlijke techniek ook toepasbaar zou zijn op schepen. Hij ontwikkelde een soort fijn tapijt die de bescherming van zee-egels nabootst, waardoor er geen giftige verf meer nodig is.

  Hoogbouw waar op uitzondering van het fundament geen beton aan te pas komt en dat een voorspelbaarder en beter te controleren brandverloop heeft dan een betonnen gebouw. Hoe is dat mogelijk? Tim gaat op onderzoek uit en bezoekt Hotel Jakarta Amsterdam, waar hout als constructiemateriaal is gebruikt voor het hotel met negen bouwlagen.

  Andere Nederlandse uitvindingen komen eveneens langs, zoals de solar-auto die vijf studenten uit Delft ontwikkelden. Ook The Green Village komt uit Delft en biedt een hele nieuwe kijk op het bouwen van woningen. En in Wageningen gaat Tim kijken hoe ze een oplossing hebben voor het vervaardigen van voedsel om zo de wereldbevolking op een duurzame manier te voeden.

  De nieuwsgierige Tim geniet ervan om te ontdekken hoe al deze producten en innovaties tot stand komen. “Ik kijk al jaren graag naar Discovery en dat ik nu zelf How Do They Do It? mag presenteren is een jongensdroom die uitkomt. Ik ben altijd al nieuwsgierig van aard geweest, maar tegenwoordig komen er zoveel nieuwe en innovatieve producten bij, waar ik me geregeld bij afvraag hoe ze tot stand komen. Super dus dat ik zelf op onderzoek uit mag!” aldus Tim Senders over zijn nieuwe presentatieklus. En wij mogen op onze beurt weer meegenieten.

  How Do They Do It? Met Tim Senders is vanaf dinsdag 8 juni om 20:30 uur te zien bij Discovery en 7 dagen vooruit te kijken op discovery+.

 • Niemand Alleen | Serie i.s.m Oranje Fonds

  Door de corona-crisis voelen meer mensen zich eenzaam en worstelen meer mensen met mentale klachten. Met een bus vol verrassingen trek ik het land in oom mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken en ervoor te zorgen dat niemand er alleen voor staat.  Daar maakte ik een mooie 3-delige serie over. In deze eerste aflevering bezoek ik Thom, die door de crisis zijn werk als dj niet meer kon uitvoeren.

   

  Wil je ook iets voor een ander betekenen? Ga naar https://www.oranjefonds.nl/niemandalleen

   

  In deze tweede aflevering bezoek ik Lianne en haar vriendin Jony, die bijna dakloos raakte tijdens de corona-crisis.

   

 • Op Avontuur met de Opa van Tim

  ”In deze nieuwe YouTube serie: Op avontuur met de opa van Tim vervult Tim vervult de bucketlist wensen van zijn eenzame Opa Frits (89). Met veel droge humor neemt Tim de kijker mee naar verrassende uitstapjes met opa – van de Zwarte Cross, naar racen op een circuit, tot een verrassingsbezoek aan opa’s held Epke Zonderland. Ze ontdekken samen nieuwe dingen, maar lopen ook tegen de realiteit van het leven aan.”

   

  Te gast bij Margriet van der Linden in haar Talkshow M.

   

 • Streetlab Op Reis (2016)

  Streetlab Op Reis

 • Betreden Op Eigen Risico (KRO-NCRV)

  ⚠️Betreden op Eigen Risico⚠️ is een gloednieuw programma op Zapp dat wordt gepresenteerd door Tim Senders en Daan Boom. In Betreden Op Eigen Risico worden al jouw bucketlistwensen vervuld, hoewel… Niks is zeker in deze nieuwe show. (De show is de opvolger van de BZT-show)  https://www.npostart.nl/betreden-op-eigen-risico/03-11-2018/KN_1701546

   

 • Side 2 Side – Forget My Name (feat. René Froger)

   

  ✔ downloaden op iTunes: https://itun.es/nl/WtbOcb
  ✔ beluister op Spotify: http://spoti.fi/1RtcLdp

  VIDEOCREDITS:

  geproduceerd door CCCP
  director: Tobias Camman
  dop: Thom Redder
  gaffer: Wiegert de Vries
  productie: Lieke Rours, Barend Ballering
  editor & colorgrading: Thom Redder
  music: Whitevilla

 • Side 2 Side – Küss Mich Jetzt

  Experiment 2: Kun je mensen laten geloven dat je een internationale boyband bent?’ Het was stiekem altijd al een droom van ons om een keer een boyband te zijn. Het liedje ‘Küss Mich Jetzt’ uit de aflevering met ons debut als Side 2 Side is hier te beluisteren!

  Spotify: http://bit.ly/side2side-kussmich

 • Streetlab (KRO-NCRV) – Seizoen 3!

  nieuw seizoen 3 - streetlab

   

  Jawel, het derde seizoen is af. Na de nominatie voor de Gouden Televizier Ring Streetlab gaat vrolijk verder met hun sociale experimenten en het creëren van hoogst ongemakkelijke situaties voor henzelf, en voorbijgangers.

  Vorig seizoen was er een van louter hoogtepunten waarin Daan op het podium terecht kwam bij het filmfestival van Cannes, de sociolympics grappiger dan ooit waren en Stijn aka Njits trainde mee bij Schalke’04. Nu zijn we terug met een spiksplinternieuw seizoen.

 • Streetlab: Seizoen 2 (NPO 3)

  banner seizoen 2 Vanaf maandag 31 augustus begin het tweede seizoen van Streetlab!
  Vier jeugdvrienden Jasper Demollin (23), Stijn van Vliet (23), Daan Boom (25) en Tim Senders (24) zoeken originele antwoorden op vragen. We maakten al eerder kennis met de jongens in TV Lab afgelopen zomer en nu zoeken ze wederom de sociale grenzen van het ongemak op. In dit semi-wetenschappelijke programma over menselijk gedrag testen zij elkaar en argeloze voorbijgangers in grappige en spannende situaties. Altijd in het kader van een sociaal experiment. En altijd met humor.

   

  Zie de afleveringen op NPO3 of de afspeel lijst hieronder op Youtube: