• Vast in Golflengtes | VPRO

  regie: Guido FG Jeurissen
  cast:  Tim Senders, Anneke Weerts
  Producent: Band Deux & Rauwkost Collective, Selwyn de Bruijn
  website: www.vastingolflengtes.nl
  Omroep: VPRO

  Vast in Golflengtes is een korte fictie film zal een crossover tussen drama en arthouse worden.
  De film gaat over de karakter Brian, een simpele dromerige jongen met een simpel leven. Dat verandert zodra hij een relatie krijgt met Soof, een beeldschoon, slank en sierlijk meisje dat eigenlijk veels te knap voor hem is. Soof heeft een erg impulsief karakter en dat is precies wat Brian zo aantrekkelijk aan haar vind. Hij wordt uit zijn saaie leven getrokken en stroomt mee met de avontuurlijke Soof.

  De kleine imperfecties van Soof nemen echter steeds extremere proporties aan, ze vertoont extreem impulsief gedrag, heeft enorme stemmingswisselingen, is verschrikkelijk manipulatief en begint zichzelf steeds meer te haten. Soms gaat het zelfs zover dat ze zichzelf opzettelijk pijn doet.

  De naïeve Brian komt terecht in een machtsspel van manipulatie en controle. Soof weet Brian te manipuleren tot hij zijn vrienden, familie en zichzelf kwijt raakt. Weet Brian zichzelf terug te vinden? En wat gebeurt er met Soof als hij de confrontatie aangaat?

  Poster

  Vast In Golflengtes Teaservideo from Rauwkost Collective on Vimeo.

 • DRAAK IN HUIS 6+ | Het Houten Huis

  Regie Elien van den Hoek Spel Inez de Bruijn, Tim Senders, Maarten Smit, Abel Nienhuis Componist Martin Franke, Radek Fedyk – www.hethoutenhuis.org/voorstelling/draak-huis

  Een jongen woont samen met zijn vader en een kleine briesende Draak. Sinds zijn moeder weg is, zit zijn vader somber thuis. Met goocheltrucs en circusacts probeert hij zijn vader op te vrolijken, hierdoor verandert hun huiskamer in een grote spetterende circustent. Als zijn vader zich steeds vaker terugtrekt, groeit er langzaam een ondoordringbaar bos in huis. De jongen voelt zich alleen en vlucht steeds dieper en dieper het bos in. Totdat hij op een dag samen met de Draak verdwenen is.

  NRC – “Briljante versmelting van een feeëriek sprookje en een surrealistische revue (…) delicate mix van ouderwets schaduwspel, eenvoudige tekeningetjes, oogverblindende kostuums, groteske maskers en ontwapenend spel des te meer.” NRC top 5 `De beste kunst van het jaar 2012′

  De Volkskrant – “Het Houten Huis heeft patent op poëtische voorstellingen waarin de fantasiewereld beeldend wordt ingezet (…) sferische muziek die alle gevoelens van grond- en boventonen voorziet.” 

  draak in huis2